Esittely
Koti Esittely Harjoitusvuorot Ikäryhmät Tiedotteet Turnaukset Yhteystiedot

 

Ylös

Lentopalloseura Homenokat ry on veteraanilentopalloilun erikoisseura Keski-Suomessa ja pääalueellaan Jyvässeudulla.

Seuramme syntysanat on lausuttu jo 1984 ja olemme veteraanilentopalloilun suurimpia erikoisseuroja Suomessa ja suurin Keski-Suomessa. Kotipaikkanaan Homenokat pitää Jyväskylän kaupunkia.

Seuran perustava kokous on  pidetty 19.8.1985 Ladun majalla ja hallitus kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 2.9.1985. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin paremmin Jyväskylän apulaiskaupunginjohtajana ja kansanedustajana tunnettu Ahti Vielma.

Jäsenistön määrä on noin 150, mikä koostuu 35-85 -vuotiaista nais- ja miespuolisista lajin harrastajista, joista suurin osa jäsenistä asuu Jyvässeudulla. Naisia jäsenistä on kolmasosa.

Seura on voittanut toimintansa aikana kymmeniä Suomen mestaruusmitaleja eri sarjoissa. Menestystä suurissa massaturnauksissa on tullut edellistäkin enemmän.

Monet jäsenet ovat pelanneet maajoukkueissa ja saavuttaneet myös useita Suomen mestaruuksia. Seuramme jäsenet harrastavat myös muita lajeja ja  menestystä on tullut

mm. veteraanien kansallisissa yleisurheilukilpailuissa. Saavutuksena on useita maailman sekä Euroopan mestaruuksia kuulantyönnössä, painon- ja moukarinheitossa. Muitakin lajeja ovat vahvasti edustettuina seurassa. Suomen mestareita löytyy mm. tikanheitossa.

Seuran johtoajatuksena ja tarkoituksena on ylläpitää ja edistää harrastusta lento-palloiluun ja kehittää jäsentensä pelitaitoa järjestämällä harjoitus- ja koulutustilaisuuksia, toimeenpanemalla kilpailuja sekä osallistumalla kansallisiin ja kansainvälisiin lentopallo-turnauksiin. Lisäksi myymme tietotaitoamme erilaisten järjestöjen lentopallotapahtumiin. Homenokat harjoittelevat ja pelaavat pääasiassa Huhtaharjun koululla ja monitoimitalolla

Moni pelaajamme on harrastanut lentopalloilua yli 50 vuotta, yhä ponnistus toimii ja käsi lyö palloa. Mukana eri ikäsarjoissa sekä miesten että naisten puolella vilisee joukko entisiä maajoukkuepelaajia.

Monia kiinnostaa varmasti, miksi me veteraanit harrastamme niin paljon juuri lentopalloa. On useitakin syitä. Tapaamme vanhoja ja uusia ystäviä sekä tuttavia hyvän harrastuksen parissa eli pelin sosiaalisuus kiehtoo. Ylläpidämme samalla hyvää kuntoamme. Lentopallo ei ole välittömästi kontaktilaji, koska joukkueiden väliin on viritetty verkko. Vastustajaa ei voi siis loukata fyysisesti ehkä korkeintaan henkisesti juonikkailla pelisuorituksilla.

Toivotamme kaikki lajistamme kiinnostuneet harrastajat tervetulleiksi Homenokkien toimintaan. Jäsenetuina mainittakoon seuran hoitamat osallistumismaksut kaikkiin veteraaniturnauksiin ja SM-sarjoissa pelimatkoja korvataan osaksi. Perinteinen jäsenten välinen kinkunsulatusturnaus loppiaisena kokoaa 10-12 joukkuetta pelaamaan Muuramen kulttuurikeskukseen. Kesän kynnyksellä kokoonnutaan talvikauden päättäjäisiin Ladun majalle. Kaikki tämä jäsenetuina! Lisäksi seura pyrkii järjestämään erilaisia jäsenalennuksia alan liikkeisiin.